Diehard Sinterklaasfan

Pepernoten

‘Mama, ik vind dit niet zo leuk.’
   ‘Blijf nog maar even kijken, het is echt heel leuk.’
‘Mama, dit is echt saaaahaaai.’

Tot zo ver het Sinterklaasjournaal. Poging nummer twee, de intocht…

   ‘Gezellig hè schat, zo met een bakje pepernoten. Nou dat zou toch wat zijn hè als hij niet aankomt, het zal toch wel goed komen?’ 

Ik probeer haar wat dichter tegen mij aan te trekken, maar ik constateer dat ik tegen mijzelf heb gepraat. Alleen een leeg bakje en een paar kruimels verraadt nog een spoor van Liv, ja ja wel de pepernoten, maar de intocht kijken ho maar. Noem kinderen hysterisch als het om Sinterklaas gaat, maar in dit geval is de moeder geloof ik meer onder de indruk.

Hysterische moeder
Voor mij was/is Sinterklaas echt het leukste feest van het jaar. Het mysterieuze, de cadeautjes, snoepgoed…helaas bleek het een collectieve leugen (nee, vooral blijven roepen tegen je kinderen dat ze niet mogen liegen). Nu vervul ik mijn eigen Sinterklaasbehoefte met het genieten van mijn eigen stiekeme geheimpjes en uh…hetzelfde enthousiaste bij mijn eigen kinderen. Voorgaande jaren wist ik stiekem wel dat ze nog te klein was om het echt te beseffen, maar zo richting de vier mag ik toch wel wat meer verwachten aan interesse?? Ach ja misschien denk ik over een paar jaar nog eens terug aan deze tijd, als ik ’s nachts op haar bedrand zit omdat ze niet kan slapen van excitement of de angst voor rondsluipende pieten.  

Pepernoten-bakker
Gelukkig bestaat er altijd nog zoiets als een pepernoten bakmix. Liv mag dan niet te porren zijn voor een tv-moment met de Sint, maar iets samen bakken vindt ze fantastisch…vooral het oppeuzelen daarna. Grijp ik dit mooi even aan voor mijn ‘moment of Sinterklaas’!

Een gedachte over “Diehard Sinterklaasfan

  1. Rob zegt:

    “Voor mij was/is Sinterklaas….,” En dat is dus niet leeftijd gebonden. Het gaat helaas wel snel voorbij. Dus omarm het en geniet er met volle teugen van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s