#21 Back in shape – Verspakketten

Verspakket.jpg

Zelf ben ik niet gek op soep en curry, de meest voorkomende varianten als het gaat om verspakketten. Sinds een tijdje, zijn we om verschillende redenen, overgestapt op de blauw gekleurde supermarkt. Daar hebben we toch wel te maken met next level verspakketten en smaakgewijs ook nog eens helemaal in mijn straatje. Maar is zo’n verspakket ook een optie als je slank wilt eten? Ik heb ze eens onder de loep genomen! 

Calorieën tellen
Toen ik naar de calorieën ging kijken, werd ik eigenlijk blij verrast. Omgerekend naar portie per persoon (bereid product), bevat het burrito pakket de meeste calorieën, namelijk 560. De minste calorieën vind je in het groentesoep pakket, deze telt er slechts 55 per persoon (bereid product). Hierbij wordt uitgegaan van een portie van 250 ml, ik kan mij voorstellen dat je hier niet genoeg aan hebt voor avondeten en dus iets van een broodje ernaast eet. Ook inclusief brood, kom je nog op een heel beperkt aantal calorieën. Helemaal slank proof dus die pakketten!

Duur grapje?
Ook dat valt mij alles mee! Bij de meeste pakketten moeten er nog wel extra ingrediënten worden toegevoegd. Het duurste pakket kost je €4,99. Inclusief benodigde ingrediënten (dat betekend dat je van sommige producten zoals eieren overhoudt en er vanuitgaande dat de standaard producten zoals zout, peper, olie in huis zijn) kom je uit op €12,84. Per persoon betekent dit een maaltijd voor €3,21. Nog even doorrekende, want kies je voor het goedkoopste pakket van €2,79, dan zijn je maaltijd kosten per persoon slechts €0,70. 

Nog meer voordelen?
De pakketten bevatten precies de benodigde hoeveelheden, dus geen voedselverspilling. Daarbij ben ik iemand die het belangrijk vindt om grotendeels gezonde maaltijden op tafel te zetten, waarbij de aanbevolen dagelijks hoeveelheid groente wordt gehaald. Nou zelfs ik verbaasde mij over de hoeveelheden groenten die in deze verspakket-gerechten moet worden verwerkt. Pluspuntje dus voor het hoge vitaminegehalte! Tot slot, ook aan mensen met een allergie is gedacht, want er zijn ook verspakketten zonder gluten en/of lactose verkrijgbaar. 

Helemaal geen nadelen?
Bij de verspakketten wordt er uitgegaan van een gezinssituatie, dus zijn afgestemd op gemiddeld vier personen. Heb je een gezinssamenstelling van één of twee mensen, dan kloppen de hoeveelheden niet helemaal. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de helft in te vriezen voor een later moment. Heeft toch elk nadeel nog z’n voordeel.

2 gedachtes over “#21 Back in shape – Verspakketten

  1. Lotte zegt:

    Wow die prijzen vallen echt heel erg mee! Als ze in de aanbieding zijn koop ik ze wel eens, maar ik merk dat ik vaak uitkom op twee a drie porties(als mijn vriend mee eet), dat maakt het helaas weer duurder

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s