Fenna’s vijftien maanden update

Fenna15M.pngOver een acht dagen bereiken we de vijftien maanden grens (nou ja, Fenna dan) en is Fenna een pro in het dreumes zijn te noemen, het babytijdperk hebben we nu toch echt (ver) achter ons gelaten. Meestal speelt Liv de hoofdrol als het gaat om mijn blogs, maar vandaag richt ik specifiek mijn aandacht op Fenna…welke overigens natuurlijk buiten de blogs om wel keurig is verdeeld hoor!  

Wat zeggen de cijfertjes
Laten we voorop stellen dat geen kind hetzelfde is en de cijfertjes dus ook eigenlijk niet te vergelijken zijn, maar toch leuk voor de indicatie. Als Fenna gaat staan (want dat doet ze, zelfs met enige onwetendheid helemaal los!) telt ze zo’n 77 centimeter. Met een gewicht van bijna 9 kg, maakt dat haar eerder lang dan een kind met veel babyvet en past ze dus perfect in kledingmaatje 80. Als ze naar je lacht, dan zijn er zeven tanden en één kies zichtbaar. Wat haar haar betreft, hebben we er niet een met een volle bos, maar mama kan met moeite net een klein clipje bevestigen.  

Praatjesmaker
We hebben al zo’n lekkere kwebbelkont in huis, maar nummer twee zit er behoorlijk aan te komen. Ze roept ‘hey’ tegen iedereen die het maar wilt horen of als ze iemand van de trap hoort komen. Als ze een vuiltje op de grond ziet liggen (ja, ja mama weet ook wel dat ze moet stofzuigen) of een stinkluier heeft, roept ze ‘bah’. Papa, mama, opa gaan moeiteloos, nog wel even oefenen op ‘oma’. Bal, huis, boom en trui, komen ook steeds meer aan bod. Wil je andere woordjes uit haar mond horen, gewoon even vragen, want ze brabbelt alles vrolijk na. Als we het hebben over haar favoriete woordje, dan is dat toch wel ‘eten’, dit hoor je haar gerust al direct na het ontbijt roepen…geen kind van een vreemde zullen we maar zeggen. 

Waar spelen we mee
Ze kan zichzelf goed vermaken en geniet stiekem denk ik erg van de momenten dat Liv naar de peuterspeelzaal is (anders kan ze behoorlijk gedomineerd worden door de wil van haar zus), ze speelt dan graag met bla bla blocks of duplo. Ook een bal of pop/knuffel vindt ze interessant. Het meisje-meisje gedrag zien we helemaal ontstaan, zeker wanneer ze weer eens met haar speeltas over haar schouder komt aankruipen…wat je dan meeneemt? Een (nep)telefoon en een armband (als die niet al om haar pols zit). Echt niet aangeleerd hoor, want auto’s liggen ook voor het grijpen.  

Kinderziektes
Met vijftien maanden schoot ik bij Liv nog in de stress van een beetje koorts, maar een grote zus brengt zo nu en dan toch wat virusjes mee naar huis van de peuterspeelzaal. Fenna heeft dus al aardig wat op haar ‘ziekte-lijstje’ staan. De waterpokken had ze met negen maanden, wel behoorlijk heftig, dus ik hoop dat ze hiermee voldoende antistoffen heeft opgebouwd om de rest van haar leven mee door te komen. Hand-voet-mond-ziekte, kunnen we ook afstrepen, al kan deze volgens mij gewoon net zo hard weer opgelopen worden. Snottebellen tellen we al maar niet meer en ook achter de vijfde- zesde- (weet ik hoeveelste ziekte) kunnen we een vinkje zetten. Buikgriep? Ja, helaas ook al mee te maken gehad…je snapt, van een beetje koorts schrik ik dus niet meer zo. 

Bovenal is ze een heerlijke vrolijke grappenmaker, die ons veel liefde, plezier en knuffels brengt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s