#22 Back in shape – Knibbel knabbel

gezonde snacks

Sinterklaas overleefd of lonken de overgebleven pepernoten en chocoladeletters nog naar je? Helaas zijn we er nog niet, Kerst en oud en nieuw staan ook nog voor de deur. Wellicht kun je wat gezonde snack tips gebruiken…een wortel of komkommer valt uiteraard binnen de gezonde snack keuze, maar voelt ook wel echt heul ‘gezond’. Daarom hierbij wat snacks die ook echt in je snack-behoefte voorzien en bovendien niet meer dan 200 calorieën bevatten per schaal(tje). 

Calorieën/vetpercentage per 50 gr (schaaltje, in sommige gevallen zelfs een flink schaaltje) snack:
– Zoute popcorn (nee, geen andere varianten) 193 – 2
– Party mix (mix van rijstzoutjes met sojasaus en zeewier) 198 – 1,8
– Yamato mix 185 – 0,2
– Tokio mix 185 – 0,2
– Japanse blaadjes 198 – 1,8
– Candy Man Manna plofrijst (voor de zoetekauw) 195 – 0,05
– Sumo mix 198 – 2,5
– Rijst zoutjes met sesam 200 – 2
– Appel chips 173 – 0,3
– Lucy mango reepjes 160 – 0,5
– La Morena Totopos gele mais tortilla chips 120 – 1,5
– Knabbelsticks (zoute stokjes) 190 – 2

Even ter vergelijking
Hartstikke leuk natuurlijk al die cijfertjes, maar wat zegt het eigenlijk? Neem een gemiddelde zak chips, deze bevat zo’n 269 calorieën per 50 gr. Dan kun je zeggen, die 69 extra calorieën neem ik op de koop toe, maar kijk ook even naar de hoeveelheid vet die je hiermee binnen krijgt. Weer ter vergelijking de zak chips, deze bevat per portie van 50 gr 16 gr vet (oftewel je eet zo’n 32% vet). Bovengenoemde snacks bevatten in het minst gunstige geval per portie van 50 gr 2,5 vet (5%).

Huishoudelijke mededelingen
sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Albert Heijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s