De grens

DeGrens

‘Stop, hou op, ik wil het niet!’ is iets wat Liv krijgt aangeleerd op de peuterspeelzaal, oftewel grenzen aan leren geven. Ook ‘nee’ is al vanaf jongs af aan één van haar eerste en meest genoemde woordje. Ongetwijfeld zal ik vroeger ook een ‘nee-fase’ hebben gekend, alleen ben ik deze gaande de jaren vorderden ergens binnen mijn vocabulaire kwijtgeraakt. Waar mijn dochter precies haar grenzen weet aan te geven, sta ik mij als 31-jarige af te vragen wat die van mij eigenlijk zijn…of ben ik er al ver overheen voordat ik doorheb dat deze al ver gepasseerd is. 

De blog
In het kader van je eigen grenzen leren kennen en ook daadwerkelijk weer ‘nee’ durven zeggen, ga ik dat hierbij doen. Schrijven vind ik heerlijk en zal nooit uit mijn leven verdwijnen, maar soms is het best een pittige combinatie met twee kleine lieverdjes in huis.

Plichtsgetrouw en gedisciplineerd als ik ben, zorgde ik keer op keer, ongeacht de moeite, dat er elke dinsdag een blog te lezen viel. Nu heb ik dat altijd met liefde gedaan, maar ik voel dat ik meer vrijheid voor mijzelf moet creëren om daar geen bepaalde dag of tijdstip aan te hangen. Je zult dus ongetwijfeld nog van mij horen, maar op mijn eigen tijd.

Dus geen afscheid, maar een tot ziens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s