Anders dan anders

Liv4Jaar

Mijn bevalling(en) zijn in mijn herinnering grotendeels een blur van liefde geworden, maar rondom de verjaardagen van de meiden lijken de beelden weer haarscherp terug te komen. Eerst had ik het idee dat dit met het verstrijken van de jaren wel zou veranderen, maar nu we het vijfde levensjaar van Liv inluiden, ben ik toch bang dat ik mijn hele leven rond 21 maart en 18 september een emotionele knuffelmoeder zal blijven…jammerend over hoe snel de tijd toch gaat!

Geniet nooit met mate
Ligt je kind languit op de vloer van de supermarkt in een dramatische peuterbui te snikken om snoep of gooi je voor de twintigste keer je benen over de bedrand om midden in de kind je nacht te verlossen van een enge droom? Tja dan wens je wel eens dat de tijd eens wat sneller zou gaan en de zelfstandigheid zijn intrede doet…maar de tijd gaat al zo snel! Want sinds wanneer ben ik overbodig geworden bij het aankleden, tandenpoetsen of zelfs billen afvegen? En nu? Nu sta ik aan de rand van een nieuw tijdperk een tijdperk waarin ik zelfs grotendeels overdag de zorg van mijn kind uit handen moet geven aan de kleuterjuf.

Toen werd alles anders
Liv telde de dagen tot het afscheid van de peuterspeelzaal, het beginnen op de ‘grote’ school en haar verjaardagsfeest af. Ze was zelfs al een dagje naar school geweest om te wennen, maar toen deed er een virus haar intrede die ooit zo ver weg leek, maar nu alles deed veranderen. De peuterspeelzaal en school sloten haar deuren en het verjaardagsfeest moest noodgedwongen worden afgeblazen. Wat een teleurstelling, maar ook een flexibiliteit waar menigeen (inclusief ikzelf) veel van kan leren!

Waar is dat feestje?…hier is dat feestje!
Wij bouwen hier thuis een feestje van jewelste en blazen al face-timend de kaarsjes uit. Nog meer dan anders zullen we zorgen dat Liv niets te kort komt en een geweldige dag zal beleven! Als alles weer back to normal is zullen we alle festiviteiten nog eens dubbel en dwars in(her)halen…elk voordeel heb z’n nadeel hè!

Berichtje voor mijn lieve grote meid
Mama bewondert jou om wie je bent, lief en zorgzaam voor ieder ander. Fantasierijk en leergierig. Vol levenslust en inlevingsvermogen. Een buitenkind, maar ook een fervent knutselaar. De poppenmoeder en allemansvriend. Met je blonde engelenharen die je mooie gezichtje omranden. Vier jaar, een mijlpaal! Hoewel mama best even moet slikken als we hand in hand het schoolplein oplopen, gun ik je ook deze mooie nieuwe fase. Geniet, speel, leer en zing. Mama zal altijd naast jou staan, ik hou van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s